Uvjeti korištenja

Poštovani potrošaču,
na uvjete poslovanja i korištenje internet stranica www.autocentar.com.hr primjenjuju se prvenstveno dolje navedeni uvjeti poslovanja i korištenja koji podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14 i NN 110/15), te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08). U uvjetima poslovanja i korištenja možete pronaći i standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora.
 
Općenito
Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP je vlasnik ovih Internet stranica, a opći uvjeti poslovanja(kupnje, korištenja, dostave i plaćanja) vrijede za sve registrirane korisnike. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrirani korisnik.
Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje lozinke i povremeno je mijenjati. Stranice web trgovine možete koristiti isključivo za pretraživanje naše on line baze proizvoda, informiranje o proizvodima i poduzeću i kupovinu ponuđenih artikala.
Upotreba stranica za druge svrhe bez pisanog odobrenja vlasnika je kažnjiva i podliježe zakonu o zaštiti autorskih prava Republike Hrvatske.
 
 Uvjeti korištenja
Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP vam omogućuje korištenje sadržaja svojih Internet stranica, u skladu sa niže navedenim uvjetima. Korisnici Internet stranica www.autocentar.com.hr, korištenjem bilo kojeg dijela istih smatraju se upoznatim s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju njihovim korištenjem, te prihvaćaju sadržaj koristiti isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.
 
Uvjeti kupnje
Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu putem Internet trgovine www.autocentar.com.hr.
Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.
 
Cijene
Sve cijene na Internet stranicama izražene su u HRK i sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV-a. Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP zadržava pravo promjene cijena, a promjene vrijede od njihove objave. Cijene navedene na Internet stranicama su maloprodajne i namijenjene isključivo krajnjem kupcu. Cijene izražene u drugim valutama isključivo su informativne naravi, te se na osnovu njih nemože izvršiti kupnja. Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP zadržava pravo promjene cijena, a promjene vrijede od njihove objave. Cijene navedene na Internet stranicama su maloprodajne i namijenjene isključivo krajnjem kupcu.
 
 
 Način plaćanja
Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP svojim kupcima omogućuje kupovinu i plaćanje proizvoda naručenih u internet trgovini na sljedeće načine:
1. Plaćanje na prodajnom mjestu:
Uz predočenje broja narudžbe ili potvrde narudžbe, koja vam je stigla na vašu e-mail adresu, u mogućnosti ste osobno robu platiti na blagajni prodavaonice. Platiti možete gotovinom, karticama, na odgodu, ili ugovoriti obročno plaćanje.
2. Plaćanje bankovnom transakcijom:
Na osnovu Vaše narudžbe izradit ćemo Vam predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe. Uplatu nakon toga možete izvršiti korištenjem vašeg internet bankarstva ili uplatom u poslovnici banke, poštanskom uredu, na Fini ili sl.
 
Dostava
Sve narudžbe ćemo poslati u roku 2 radna dana od primitka vaše uplate na naš poslovni račun. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda od strane Obrta TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP zbog toga što proizvod trenutno nemamo na zalihi ili više nije dobavljiv, dužni smo vas o tome obavijestiti pismenim putem, te od vas tražiti povratnu informaciju o storniranju narudžbe ili prihvaćanju zamjenskog artikla.
Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.
Kako bismo osigurali što kvalitetniju i bržu dostavu, dostavljaču ćemo ustupiti kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije.
 
Preuzimanje robe:
kupac preuzima robu osobno u našoj prodavaoni na adresi Augusta Šenoe 18, 42204 Turčin
dostava robe vrši se dostavnom službom prema važećem cjeniku 
 
 Reklamacije
Prije svake isporuke, artikli koji se isporučuju dodatno se provjeravaju o eventualnim nepravilnostima ili oštećenjima. Molimo kupce da pošiljku osobno ili po trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, preuzmu od dostavljača kako bi izbjegli naknadne reklamacije zbog pošiljke oštećene prilikom dostave.
Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
– kod isporuke robe koja nije naručena
– kod isporuke robe koja ima veće nepravilnosti ili oštećenja koja nisu nastala u transportu ili nakon preuzimanja robe (materijalni nedostaci)
Prodavatelj će odobriti povrat robe kupcu nakon prijema opravdane pisane reklamacije (e-mailom ili poštom) i snositi sve troškove oko povrata iste.
U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom prodavatelja, kupac snosi sve troškove koji su nastali (Zakon o zaštiti potrošača, članak 77.).
 
Jednostrani raskid ugovora
Poštrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku 14 dana. U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed kao što je navedeno u Zakonu o zaštiti potrošača članak 72. Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora (link na obrazac) poslan putem elektroničke pošte. Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP obavijestiti će potrošaća pismenim putem o primitku izjave o jednostranom raskidu ugovora. Ukoliko potrošač koristi pravo jednostranog raskida ugovora, troškove povrata robe snosi sam potrošač i mora je vratiti u roku od 14 dana od primitka robe u stanju u kakvom ju je i zaprimio.
 
Primjedbe i prigovori
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 10., kupac može svoje pisane prigovore poslati na: “[email protected]” ili poštom na: “TTB auto-centar, Augusta Šenoe 18, 42204 Turčin”. Na sve primjedbe i prigovore Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.
 
Intelektualna i autorska prava
Sadržaj ovih internetskih stranica nije dozvoljeno kopirati, distribuirati, mijenjati ni stavljati na raspolaganje trećim osobama, bez izričitog pismenog dopuštenja odgovornih osoba Obrta TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP i drugih vlasnika autorskih prava. Sadržaj na ovim Internet stranicama vlasništvo je Obrta TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP, te je kao takav zaštićen pravima intelektualnog vlasništva, od kojih su neke ilustracije dodatno zaštićene autorskim pravima trećih osoba. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela ovih Internet stranica, bez dozvole njihovih vlasnika, smatra se kršenjem zakona o autorskom pravu.
 
Odricanje od odgovornosti
Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP ne preuzima odgovornost za točnost informacija na ovim Internet stranicama, te nije odgovorna za bilo kakvu štetu koja proizlazi iz uporabe istih. Neke od poveznica na ovim Internet stranicama vode na druge Internet stranice, koje nisu pod kontrolom Obrta TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP, koja stoga nije odgovorna za sadržaj istih i eventualnu nastalu štetu.
 
Zaštita privatnosti
Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP poštuje privatnost posjetitelja ovih Internet stranica. Svi eventualno prikupljeni podaci o posjetiteljima nisu i neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je to uvjetovano zakonom.
 
Promjene sadržaja
Obrt TRANSPORT I TRGOVINA BIŠKUP zadržava pravo promjene sadržaja i uvjeta korištenja ovih Internet stranicama bez prethodne najave, te se ne smatra odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.